Som socorristes i
estem salvant vides

Descobreix més

Qui som

Som Open Arms, una ONG de Badalona (Barcelona) i ens dediquem a salvar vides al mar. A principis de setembre de 2015 vam decidir traslladar-nos a l’illa de Lesbos per ajudar als refugiats que van arribar de la costa grega.

 

Mediterráneo central

La travessia

La travessia pel mar és una de les parts més dures del seu viatge. Les seves embarcacions són molt precàries. El risc de morir ofegats és molt alt.

Lesbos, Grecia

El nostre equip

El nostre equip, liderat per Oscar Camps i Gerard Canals, ha cobert 17 km de costa per terra i per mar, des de la platja de Skala Skamineas, ajudant a que els refugiats arribin i desembarquin amb seguretat. 

Lesbos, Grecia

Seguim allà

Quan vam començar, arribaven unes 20 embarcacions al dia però la xifra s’ha anat reduint. Actualment, hem traslladat la nostra activitat al Mediterrani central i als punts d’origen d’Àfrica, complint amb la nostra promesa de no deixar cap vida a la deriva.

lesbos-landing-4

La nostra acció a Lesbos

Vam arribar a la costa grega al setembre de 2015 amb 15.000€ de les nostres butxaques. Els vam invertir en ajudar en tasques de salvament durant un mes. I després van arribar les primeres donacions. Amb elles vam aconseguir que trepitgessin terra de manera segura unes 20 embarcacions al dia, amb unes 50/60 persones en cadascuna, incloent gent gran i nens. En total, arribaven a les platges més de 1.000 persones al dia durant mesos.

Què hem aconseguit?

Des de llavors, fins la firma de l’acord entre la Unió Europea i Turquia, el març de 2016, hem aconseguit:

  • Ajudar a 143.358 persones a arribar a la costa.
  • Salvar a 10.273 persones de la deriva.
  • Salvar a 9.067 persones atrapades en els penya-segats.
  • Salvar a 475 persones de l’aigua amb un alt risc de morir ofegades.

lesbos-landing-5

lesbos-landing-6

Vam ampliar la nostra xarxa d'acció

Així, vam decidir ampliar la nostra base al Mediterrani Central, davant de la consolidació de noves rutes de migració de refugiats en aquestes aigües i la falta d’acció per part dels mitjans oficials.

Ens ajudes a donar-los-hi un cop de mà?

I acudim als punts d’origen

Amb els salvaments al Mediterrani central, escoltem testimonis colpidors en primera persona del que suposa emprendre aquest viatge letal, veient-se forçats a deixar enrere tota una vida, en busca d’una oportunitat per poder prosperar. És per això que ens traslladem a treballar sobre l’arrel del problema i acudim als punts d’origen d’Àfrica.

Vols saber-ne més?

3

Un cop desembarquin, el seu objectiu és tornar a recuperar la seva vida i començar a construir un nou futur. Els vols ajudar?

Per què ho fem

"Tot va començar amb unes fotos que van aparèixer a les xarxes socials de quatre nens ofegats a una platja. Vam pensar: si nosaltres ens dediquem a això i ho fem a les nostres platges, per què allà s’estan morint i ningú els ajuda?"

Oscar Camps, director d'Open Arms.
Dona ara

Subscriu-te i et mantindrem al dia del que fem