Continuem a Ucraïna i tornem al Mediterrani

Han passat més de 2 mesos des de l’inici de la invasió d’Ucraïna, amb un resultat de més de 5,5 milions de persones forçades a buscar refugi, mentre que les que encara hi estan atrapades pateixen atacs indiscriminats i són víctimes de les atrocitats d’una guerra devastadora.

No podíem quedar-nos de braços plegats davant el patiment que viu la població civil i, des de principis de març, hem activat els nostres recursos per donar resposta immediata per terra, mar i aire, en col·laboració amb altres entitats de la societat civil, a la pitjor emergència humanitària a Europa des de la II Guerra Mundial.

Continuem a Ucraïna i tornem al Mediterrani

Gràcies a l'aliança amb l'organització World Central Kitchen, fundada pel xef José Andrés, divendres passat el nostre vell remolcador Open Arms va desembarcar 24 tones d'aliments a la regió d'Odessa, a Ucraïna, una zona especialment afectada pel conflicte per la proximitat dels combats.

No va ser una operació fàcil. Vam navegar durant dies pel Mediterrani, l’Egeu, el mar Negre, el mar de Màrmara i el riu Danubi i vam superar moltíssimes adversitats tècniques, administratives i logístiques. Però finalment vam aconseguir que els aliments arribessin a les persones més vulnerables atrapades en una de les zones més necessitades del país.

En paral·lel, hem evacuat més de 1.500 persones refugiades en 7 vols diferents, amb destinació Barcelona, Madrid, Roma i Buenos Aires, gràcies a l’establiment d’un corredor humanitari aeri des de Varsòvia (Polònia), en col·laboració amb l’organització Solidarie. L’última evacuació va tenir lloc fa una setmana amb 238 persones refugiades a bord, la majoria persones d'edat avançada i dones amb nens i nenes, a qui, gràcies a diferents entitats de la societat civil, se’ls ha donat una acollida digna. I en les pròximes setmanes es preveuen nous vols.

A més a més, des que va començar la invasió, han arribat al país 29 camions amb més de 350 tones d’ajuda humanitària, amb subministrament de primera necessitat destinat a la població civil com a primera resposta a l’emergència, per ajudar a alleujar la situació. 

I continuem amb el projecte Doctors for Ukraine (doctorsforukraine.org), en aliança amb DKV Assegurances, amb el qual oferim assistència mèdica digital gratuïta a la població afectada pel conflicte a Ucraïna.

No ens oblidem del Mediterrani

Tot i que el focus i l’atenció mediàtica es trobin concentrats a l’est d’Europa, nosaltres no oblidem les víctimes de les altres zones de conflicte i de tragèdies com la que viu el Mediterrani Central. Una guerra invisible i, sovint, silenciada.

Amb molt pocs recursos, però amb molta determinació, hem rescatat fins ara més de 62.000 persones, però el mar continua empassant-se vides innocents.

Per això, i per continuar amb el nostre compromís de no deixar ninguna vida a la deriva, tornem al Mediterrani Central. Aquest diumenge el nostre veler Astral salparà en missió d’observació, vigilància i denuncia a la fossa comuna més gran del planeta.

Comptem amb tu per protegir les seves vides.

Avui més que mai, necessitem el teu suport per continuar protegint les vides dels qui fugen de la guerra, la persecució i la pobresa. Sense tu, no serà possible.

Subscriu-te

Et mantindrem al dia del que fem