Jornada Solidària d'Open Arms a Madrid per commemorar el Dia Internacional de les Persones Migrants

El passat 18 de desembre vam desembarcar a Madrid per commemorar el Dia Internacional de les Persones Migrants amb una Jornada Solidària que no oblidarem al meravellós Espacio Rastro Madrid.

Centenars de persones ens van acompanyar en les nombroses activitats per a nens i grans que duem a terme juntament amb cares reconegudes del món de la fotografia, de la cultura i de la comunicació, al llarg d'una jornada de sensibilització, reflexió i compromís amb la vida i la dignitat de les persones en situació de vulnerabilitat.

Jornada Solidària d'Open Arms a Madrid per commemorar el Dia Internacional de les Persones Migrants

Vam tenir l'enorme sort de comptar amb la presència i el suport de Dani Rovira, Mariam Hernán i Anabel Alonso, que han estat els nostres contacontes especials, donant la seva veu i interpretació a La cançó de Josepha i a Sira i les seves germanes, títols de la nostra col·lecció “Contes a la Deriva”, que relaten les històries de les persones que hem rescatat al mar.

També ens va acompanyar la periodista Ana Pastor, que va presentar el documental “Origen”, produït per Newtral per al projecte “Origen” Senegal, juntament amb l'emprenedor i director de Dunia Kato, Soly Malamine.

 

Ens vam tornar a commoure amb la projecció de la pel·lícula “Mediterráneo”, dirigida per Marcel Barrena, i protagonitzada per Eduard Fernández, Dani Rovira, Anna Castillo i Sergi López, que narra els orígens d'Open Arms i que va guanyar 3 premis Goya, entre d'altres molts guardons. Ens vam entusiasmar amb l'art urbà en directe del Rey de la Ruina i vam tornar a viure la tragèdia del Mediterrani a través de l'exposició d'imatges de tants fotoperiodistes (Santi Palacios, Emilio Morenatti, Pablo Tosco, Olmo Calvo, Bruno Thevenin, Carlos Gil Andreu, Joan Mateu Parra i molts més) que han documentat a bord de les nostres missions aquest mar convertit en cementiri.

 

La multitud de missatges d'afecte dedicats a aquestes persones a l'altra banda del mar, a les quals no li queda cap altra alternativa que jugar-se la vida per assolir terra segura, ens van recordar una vegada més que la nostra tasca no seria possible sense el suport fonamental de les persones que creuen fermament en la protecció de la vida i de la dignitat.

 

Continuem sent humans. Ens necessitem. Et necessiten.

Subscriu-te

Et mantindrem al dia del que fem