Més de 1.300 persones visiten Astral en la seva missió "Educació per a la Llibertat" per les Illes Balears

Després de més de dues setmanes a les Illes Balears en missió d'educació i sensibilització als ports de les Balears, Astral ha tornat al port de Badalona per preparar la seva pròxima missió humanitària.

Durant el seu recorregut pels ports de Palma, Eivissa i Maó, més de 1.300 persones, estudiants de totes les edats (més de 800 alumnes de primària, secundària i batxillerat) i ciutadania, han pujat a bord del nostre veler, en el marc del projecte pedagògic d'Open Arms "Educació per a la Llibertat", i en col·laboració amb la Conselleria d'Afers Socials i Esports del Govern de les Illes Balears.

Més de 1.300 persones visiten Astral en la seva missió

En les nostres xerrades hem treballat l'empatia, el respecte, la protecció dels més vulnerables, el reconeixement de la dignitat i els drets humans. I hem dialogat amb els docents dels 14 centres escolars que ens han visitat (9 de Mallorca, 3 d'Eivissa i 2 de Menorca) per poder incloure la nostra metodologia EPL a les aules.

El 22 de març, a Mallorca, ens van visitar també la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol i la consellera d'Assumptes Socials i Esports, Fina Santiago, que van destacar la importància d'aquesta trobada per acostar el fenomen migratori i els drets humans en el Mediterrani a la població en general i, en concret, als centres escolars.

També hem realitzat diverses jornades de portes obertes a la ciutadania, per sensibilitzar sobre les migracions i els drets humans al Mediterrani, i sessions de contacontes, durant les quals s'han llegit els llibres de la nostra col·lecció "Contes a la deriva".

L'experiència d'aquests disset dies a les Balears ha estat molt intensa, però també molt reconfortant i esperançadora, i hem pogut confirmar, una vegada més, que l'educació és un pilar fonamental per a la construcció d'un món més just i sostenible.

Després d'uns dies al port preparant-se per a la seva pròxima missió, Astral tornarà al Mediterrani Central en una missió d'observació, vigilància i denúncia d'aquest mar que s'ha convertit en la fossa comuna més gran del planeta, amb més de 576 persones ofegades enguany.

Ajuda'ns a seguir.

DONA

Subscriu-te

Et mantindrem al dia del que fem