Open Arms fa 8 anys i volem seguir salvant vides amb tu

Quan va néixer Open Arms, el 18 de setembre de fa 8 anys a l'illa grega de Lesbos, només érem dos socorristes amb uns prismàtics i unes aletes  ajudant en una de les crisis humanitàries més grans de la història. Durant mesos vam rescatar, nedant o amb els pocs mitjans que teníem, milers de persones que diàriament es jugaven la vida al mar Egeu fugint de la guerra de Síria, o de conflictes en països com l'Iraq o l'Afganistan.

Allò va ser l'espurna d'una immensa resposta popular gràcies als milers de persones que ens heu donat suport, animat i acompanyat des de terra en aquesta llarga travessia de 8 anys, i amb vosaltres volem celebrar la vida de les gairebé 70.000 persones que entre tots i totes hem posat fora de perill.

Open Arms fa 8 anys i volem seguir salvant vides amb tu

Malgrat els esforços de la societat civil organitzada, més de 28.000 vides s'han enfonsat al cementiri líquid més gran del planeta a causa de la inacció deliberada dels governs i institucions de l'Europa Fortalesa. Quantes vides s'haurien pogut salvar més amb la implicació dels Estats?

Aquests anys només la solidaritat i la mobilització de la ciutadania han demostrat, una vegada més, que els valors d'humanitat, empatia i respecte per la vida humana no són paper mullat, sinó els pilars fonamentals sobre els quals es basa la convivència pacífica i democràtica, i en què un dia es va basar la UE.

Avui celebrem també totes les persones que, com tu, ens heu ajudat a arribar fins aquí. I seguirem amb el compromís de salvar vides al mar i en terra i de defensar els drets de les persones en situació de vulnerabilitat, fins que es garanteixin vías legales y seguras per a totes!

UNEIX-TE A LA NOSTRA BANDA. ET NECESSITEN

 

Foto:Fernando del Berro

Subscriu-te

Et mantindrem al dia del que fem