Oscar Camps declara en una nova audiència del procés contra Salvini

Oscar Camps relata les dures condicions a les quals es van enfrontar les persones a bord del Open Arms durant la Missió 65.

El passat 9 de juny, un dia després que la Missió 100 a bord del Open Arms salpés rumb al Mediterrani Central, a la sala búnquer de la presó Ucciardone de Palerm es va celebrar una nova audiència del procés judicial contra Matteo Salvini. L'ex Ministre de l'Interior i actual Ministre de Transports italià, està acusat de segrest de persones i omissió d'actes oficials per haver obligat a 163 persones rescatades al Mediterrani a esperar 19 dies a bord del Open Arms abans de poder desembarcar en un port italià, a l'agost de 2019.

En la nova vista d'aquest judici van ser cridats a declarar el fundador i director de Open Arms, Oscar Camps, així com el metge i el primer oficial de la missió 65, per a reconstruir els fets d'aquells dies.

“Impedir que desembarquéssim va ser una violació dels drets humans”, va declarar Camps en el judici, i va descriure les dures condicions a les quals es van enfrontar les persones a bord del nostre vaixell, en ser detingudes il·legalment durant 19 dies.

Oscar Camps declara en una nova audiència del procés contra Salvini

Aquesta audiència ha estat especialment important perquè ha estat una oportunitat per a comprendre millor el que s'estableix per la Llei que regula el salvament marítim; quins han estat i són avui les obligacions dels governs i dels vaixells en la mar, així com les deficiències i ineficiències que continuen caracteritzant la conducta de les autoritats.

Reconstruir els fets d'aquells dies ha estat útil per a comprendre millor la cadena de responsabilitats que en els últims anys ha convertit al Mediterrani la frontera més letal del món a causa de la inacció deliberada de les institucions europees, de la falta d'operacions governamentals de cerca i rescat, i dels acords criminals realitzats amb països inestables on es violen sistemàticament els drets humans i la vida.

Subscriu-te

Et mantindrem al dia del que fem