Presentació oficial de l’Open Arms Uno: el vaixell humanitari

El passat 8 de juny va ser un dia històric per a Open Arms, un dia especial que recordarem sempre. Davant la Rambla de Mar del port de Barcelona es va dur a terme l'acte de presentació oficial de l'Open Arms Uno, el nou vaixell insígnia de l'organització, un vaixell preparat per al rescat massiu al mar i que ens ajudarà a rescatar amb seguretat a més persones i a protegir les vides de persones vulnerables.

Juntament amb Oscar Camps, fundador i director d’Open Arms, i Enric Piñeyro, filantrop argentí i director de l’ONG Solidaire, qui ha cedit el vaixell a la nostra organització, a la cerimònia d’inauguració va participar l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el del Port de Barcelona, Damià Calvet.

Presentació oficial de l’Open Arms Uno: el vaixell humanitari

En els seus discursos, les autoritats presents van destacar la tasca d’Open Arms i van expressar la seva solidaritat en defensa dels drets humans i la protecció dels més vulnerables en el corredor migratori que és el Mediterrani. 

La cerimònia d’avarada va comptar amb un espectacle inèdit a bord, a càrrec de la companyia teatral La Fura dels Baus, creat i dissenyat per a l’ocasió per Carlus Padrissa per celebrar aquest nou actiu de la flota humanitària, que tindrà el port base a la ciutat de Barcelona, lloc on ha estat matriculada. A l’acte van col·laborar també el cantant Joan Dausà, qui va interpretar, entre altres temes, la cançó “Com plora el mar”, i el mezzosoprano Mar Esteve. L’acte estava obert a tota la ciutadania i va començar amb un simulacre de rescat marítim davant la passarel·la de la Rambla de Mar, seguit d’una actuació artística a la coberta del vaixell, on unes xarxes humanes aèries simbolitzaven la fraternitat humana.

Més de 40 voluntaris van participar en l’acte, aconseguint que l’espectacle tingués una gran rebuda i cridés l’atenció de multituds de persones que es van apropar per veure l’emocionant interpretació.  La presència ciutadana confirmava les paraules d’Oscar Camps, fundador de l’ONG, segons el qual “l’Open Arms Uno serà ambaixador de la ciutadania allà on vagi”.

L’Open Arms Uno, construir a Noruega l’any 2000, va ser cedit pel president de l’ONG Solidaire, el cineasta i filantrop argentí Enrique Piñeyro, i és una de les majors embarcacions de salvament marítim d’Europa. El nou vaixell té 66 metres d’eslora, 15 de mànega i un tonatge quatre cops superior al del vell remolcador Open Arms. Compta amb una coberta de 353 metres quadrats en la qual pot aterrar un helicòpter en cas d’emergència i evacuació. Està dotat de quatre llanxes semirígides, compta amb 31 places per a tripulació i un hospital amb 26 llits i ens permetrà acollir unes 300 persones, un nombre que, en cas d’emergència i sense fer perillar les condicions del vaixell, podria ampliar-se fins al miler.

L’Open Arms Uno serà un actiu fonamental de la nostra flota per protegir a les persones que s'enfronten a la fossa comuna més gran del món que és el Mediterrani. I serà el vaixell de tota la ciutadania, que des de terra ens recolza i ens sosté.

Subscriu-te

Et mantindrem al dia del que fem