Primer vol amb ajuda humanitària a l’Índia

Les 22 tones de material sanitari enviat a l’Índia amb el vol humanitari organitzat per Open Arms i la Fundació Vicenç Ferrer ha arribat al seu destí.

Aquest matí, desenes de concentradors d’oxigen, cilindres d’oxigen buit, pulsioxímetres de dit, màscares ECPAP, dispositius CPAC, mascaretes i equips de protecció (EPI) s’han entregat a l’hospital de Bathalapalli de la Fundació Vicenç Ferrer.

L’hospital, designat centre de referència de la Covid-19 pel Govern de l’estat d’Andhra Pradesh des del passat dia 20 d’abril, compte amb 245 llits, 213 dels quals estan preparats per pacients que requereixen oxigen.

Primer vol amb ajuda humanitària a l’Índia

L’hospital de Bathalapalli es troba en aquests moments al 100% de la seva capacitat i inclús han hagut de ser habilitats alguns llits de la Unitat de Malalties Infeccioses, a causa de l’increment de pacients amb Covid-19.

L’Índia segueix registrant xifres alarmants de contagis que superen els 400.000 nous casos al dia. El país fa front a un total de 21,5 milions de casos acumulats, 3,65 d’actius i més de 4.000 morts al dia.

El més preocupant és l’augment de contagis entre nens i nenes amb diagnòstics més greus. El país segueix demanant augmentar les seves reserves d’oxigen per pal·liar l’emergència sanitària en el país i la falta d’oxigen en els seus hospitals. Pels voltants de 40 països de tot el món han reclamat que se’ls hi enviï ajuda humanitària.

El Boeing 787 amb els seus subministrament sanitaris va sortir de Barcelona divendres passat gràcies a la col·laboració entre Open Arms i la Fundació Vicenç Ferrer i ha comptat amb el suport d’Enrique Piñero, pilot i president de Solidaire. 

Tant el material com la logística s’han aconseguit gràcies a la ràpida resposta de la societat civil i de nombroses entitats i persones col·laboradores, que ho han fet possible en tan sols 5 dies de mobilització. 

Subscriu-te

Et mantindrem al dia del que fem