Tornem al Mediterrani

L’Open Arms, el vaixell insígnia de la nostra ONG, ha tornat a salpar des del port de Borraina (Castelló), amb rumb al Mediterrani central, després de més de 5 mesos d’absència deguts al bloqueig administratiu per part de les autoritats italianes, sumant el temps de reparació i en manteniment anual obligatori.

La fossa comuna més gran del món

Al llarg dels pròxims dies l’Open Arms arribarà a les aigües internacionals del Mediterrani central, una zona on, només enguany, han mort afogades més de 1.300 persones, segons les dades de l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM), intentant assolir Europa a través de la ruta migratòria més perillosa del món.

Tornem al Mediterrani

Per això tornem. Per protegir les vides dels més vulnerables i complir amb l’obligació que té qualsevol embarcació o persona que es creua amb vides en perill ell mar. Així ho estipula la Llei del mar i els convenis internacionals. 

El nostre compromís és amb la vida

Durant els mesos d’estiu, el nostre veler Astral va dur a terme vàries missions amb tasques d’observació, vigilància i denúncia en les que vam rescatar i assistir a més de  650 persones a la deriva a prop de l’illa de Lampedusa, incloent-hi dones embarassades, nenes, nens i fins i tot nadons.

Necessitem la vostra ajuda

Han passat 6 anys des dels inicis d'Open Arms. El que va començar com una acció d’un equip de socorristes voluntaris el 2015, l’heu convertit en una poderosa resposta ciutadana, capaç de salvar més de 62.000 vides al mar protegir als més vulnerables durant la crisi sanitaria del COVID 19. Tot ha estat possible gràcies a cadascuna de les persones com tu que us heu sumat a aquesta gran família. Ara, més que mai, en aquests temps difícils, necessitem el vostre suport i ajuda per seguir complint amb el compromís de no deixar cap vida a la deriva.

Subscriu-te

Et mantindrem al dia del que fem