Tres vols humanitaris #EmergènciaUcranïa

Amb l’objectiu de donar resposta immediata a l’emergència sense precedents, resultat del conflicte armat que ataca Ucraïna des de fa més d’un mes, Open Arms ha decidit passar a l’acció i establir una base operativa a Varsòvia (Polònia) per organitzar una sèrie de vols humanitaris que garanteixin el trasllat de les persones que fugen i necessiten refugi. 

Entre el passat 12 i 22 de març hem coordinat una operació d’evacuació en un temps rècord que va traslladar a 345 persones de vàries ciutats italianes i 222 persones a Barcelona i Madrid, gràcies a la col·laboració excepcional de diferents organitzacions de la societat civil i alguns municipis. 

Tres vols humanitaris #EmergènciaUcranïa

Gràcies a la firma d’un protocol de col·laboració amb l’organització Caritas Italiana, s’han coordinat els trasllats conjuntament i han garantit l’acollida de persones al territori italià i la seva assistència durant l’estança al país. També ha sigut clau el suport rebut per part de la Fundació Pro Style a Polònia i de les entitats Audax, Fundació DKV Integralia y Ergo Hestia que es van posar a disposició, aportant voluntaris i voluntàries així com traductors i traductores. 

Open Arms romandrà a Varsòvia (Polònia) amb un equip desplaçat, per seguir sobre el terreny i entendre les necessitats relacionades amb el conflicte, amb l’objectiu d’organitzar altres corredors humanitaris gràcies a l’aliança estratègica amb l’organització Solidaire que disposa d’un avió Boeing 787-8 Deramliner, amb la capacitat d’allotjar fins a 250 persones.

Així mateix, l’equip d’operacions en Barcelona, continua des de fa 2 setmanes amb la coordinació logística d’enviaments terrestres de materials de primera necessitat per la població civil, sota la coordinació del Consulat general d’Ucraïna a Barcelona. 

Reiterem una vegada més que la nostra missió és protegir la vida. Estem on se’ns necessita per defensar els drets, la dignitat i la seguretat de tot ésser humà. Esperem que aquesta tràgica guerra, que ha obligat a milions de persones a traslladar-se, sigui una oportunitat per tornar a pensar les polítiques migratòries europees i per afirmar, d’una vegada per totes, que les vides són totes iguals i haurien de ser igualment protegides. 

Subscriu-te

Et mantindrem al dia del que fem