Educació per la llibertat

Comunicar, compartir i ajudar

La comunicació i sensibilització formen part de les nostres accions: compartir la nostra experiència, treballar l’empatia i defensar els drets humans per construir un món millor.

El projecte Educació per la Llibertat busca generar empatia i pensament crític a través dels testimonis de les persones que es veuen llançades al mar com a única alternativa per protegir el dret més fonamental de tots, la vida.

Des de setembre del 2015 fins a finals del 2019, hem reflexionat i dialogat amb 90.000 alumnes i 1.370 centres educatius a diferents parts del món. El nostre objectiu és crear una societat crítica amb les desigualtats i que lluiti per un món en el que entitats com la nostra no siguin necessàries.

Metodologia

A partir de la nostra experiència al mar i dels testimonis recollits a bord, portem a terme un programa a les aules que facilita el desenvolupament d’estratègies per treballar l’empatia. 

Busquem que els i les alumnes coneguin les eines per aprendre a expressar els seus sentiments i aconsegueixin reconèixer també els de les persones que els rodegen.

Per fer-ho, és essencial fomentar el diàleg i l’esperit crític davant la injustícia, els prejudicis i sensibilitzar sobre les desigualtats socials.

Objectius

Què busquem amb aquest programa?

  • Fomentar valors com la justícia, l’empatia, el respecte i la dignitat.
  • Respectar a les persones, així com a les seves creences, opinions i origen.
  • Desenvolupar i fomentar el pensament crític i el diàleg.
  • Facilitar competències als alumnes per relacionar-se des del respecte.
  • Formar ciutadans que construeixin una societat integradora i respectuosa.
  • Despertar l’interès pel compromís davant la injustícia social.

Com ho fem?

Fotografies © Open Arms

Subscriu-te

Et mantindrem al dia del que fem