Educació per a la llibertat

Comunicar, compartir i ajudar

La comunicació i sensibilització han format part de les nostres accions: compartir la nostra experiència i els testimonis de les persones que es llancen al mar com a única alternativa.

El projecte Educació per a la Llibertat busca conscienciar als més joves i que entre tots puguem construir un mon millor.

Des de setembre de 2015 fins al 2023, hem reflexionat i dialogat amb més de 155.000 alumnes i adults, en més de 3.065 centres educatius en diferents parts del món. El nostre objectiu és crear una societat crítica amb les desigualtats i que lluiti per un món on entitats com la nostra no hagin d'existir.

Metodologia

A partir de la nostra experiència al mar i els testimonis a bord, duen a terme un programa a les aules que facilita el desenvolupament d'estratègies per a posar-se en la pell d’altres persones. Consisteix en acudir als centres educatius per a fer xerrades sobre la nostra tasca. Estan adaptades a cada cicle educatiu, a partir dels 3 anys fins la universitat, inclós un públic més adult.

Amb la nostra metodologia treballem la empatia, els drets humans y sobretot, fomentem el pensament crític. La dinàmica es farà a partir d’una presentació, combinant vídeos i imatges, pel que només necessitarem accés a un projector amb so. Depenent de l'edat de la classe, les xerrades tindran una durada d’entre 45 minuts fins a una hora i quart.

Busquem que els estudiants coneguin les ferramentes per a aprendre a expressar els seus sentiments i aconseguir reconèixer els de les persones que els rodegen. Així com que siguin conscients de la realitat i de les injustícies, prejudicis i desigualtats socials.

Objectius

Qué busquem amb aquest projecte?

  • Fomentar valors com la justícia, l’empatia, el respecte i la dignitat.
  • Respectar a les persones, així com les seves creences, opinions i origen.
  • Desenvolupar i fomentar el pensament crític i el diàleg.
  • Facilitar competències als alumnes i les alumnes per a relacionar-se amb respecte.
  • Formar ciutadans que construeixin una societat integradora i respectuosa.
  • Despertar l'interès pel compromís davant la injustícia social.

 

Si estàs interessat/a amb el nostre projecte i vols més informació o concertar una xerrada, escriu-nos a education@openarms.es

Com ho fem?

Fotografies © Open Arms

Contes a la deriva

Subscriu-te

Et mantindrem al dia del que fem