Emergència COVID-19

Seguim protegint la vida dels més vulnerables

Des d’Open Arms, en plena emergència sanitària, entrem en les residències de gent gran i ens sumem als equips sanitaris per poder ajudar a salvar el major nombre de vides, les més vulnerables, aquest cop a terra, i així contribuir a frenar una pandèmia sense precedents i amb efectes devastadors en les persones grans.

 

Mision COVID19

Col·laborant amb la investigació

Un equip de persones voluntàries d'Open Arms posa a l'abast l'assaig clínic amb efectes preventius i contribueix a la realització de tests, a persones de la tercera edat i treballadors en residències geriàtriques de tot Catalunya afectades per la pandèmia del COVID-19, un dels col·lectius més vulnerables en aquesta emergència sanitària sense precedents. L'acció forma part de l'assaig dirigit pel Dr. Oriol Mitjà i coordinat des de la Fundació contra la Sida i les Malalties Infeccioses, que aspira a identificar un tractament que disminueixi la càrrega viral en pacients positius de COVID-19 i protegeixi els seus contactes, així com als treballadors considerats d'alt risc.

Mision COVID19

Trasllat en residències de gent gran a la ciutat de Barcelona

L'evolució del contagi del COVID-19 ha tingut efectes devastadors en les últimes setmanes en residències de gent gran, de manera que el trasllat de residents és urgent per frenar la cadena de contagis i evitar morts. Des de l'inici de la pandèmia i la declaració de l'estat d'alarma, Open Arms s'ha posat a disposició de l'Ajuntament de Barcelona per ajudar a qualsevol necessitat i emergència relacionada amb la crisi sanitària a la ciutat. Cinc unitats, cadascuna formada per dos voluntaris i voluntàries de la nostra organització col·laboren, mentre sigui necessari en el trasllat de gent gran de residències geriàtriques.

Mision COVID19

Tests i recollida de mostres a Catalunya

Una de les mesures més urgents, claus per frenar el contagi, consisteix en la detecció precoç del virus a les residències geriàtriques, amb l'objectiu de prendre les mesures necessàries per tallar la seva cadena de propagació. Per aquest motiu, Open Arms se suma als equips sanitaris, i posa a disposició de Departament de Salut de Catalunya un operatiu de 30 vehicles i més de 70 voluntaris amb la formació necessària. Al costat dels equips d'atenció primària que estan fent el seguiment de les residències, fan proves i recullen mostres de les persones que viuen a l'entorn de residències.

misioncovid19_14

Assistència i acompanyament a persones temporeres

Tot just unes setmanes després tornar a una nova normalitat, afrontem una situació d'emergència pels nombrosos rebrots de COVID-19 en àrees on la realitat del seu impacte és més ferotge sobre les persones temporeres, com a la comarca de Segrià (Lleida). Per aquest motiu, Open Arms tanca un acord de col·laboració amb els ajuntaments de la comarca i amb el Consell Comarcal de Segrià per a l'assistència a persones treballadores en la recollida de la fruita i en situació de vulnerabilitat diagnosticades positives COVID-19, asimptomàtiques o casos lleus.

Com ho fem?

Fotografies © Santi Palacios

Subscriu-te

Et mantindrem al dia del que fem