Emergència Terremoto Siria y Turquía

 

A la deriva, al Mediterrani o sota els enderrocs en un terratrèmol, les víctimes sempre són les persones més vulnerables. Nosaltres, activem els nostres recursos immediatament, perquè protegir les seves vides és el nostre compromís.

En una zona castigada per 12 anys de conflicte, el devastador terratrèmol que va sacsejar Turquia i Síria ha acabat amb la vida de més de 50.000 persones (el número continua creixent), i ha deixat desenes de milers de persones ferides i sense llar. Es tracta d'un dels sismes més forts en la zona en els últims 100 anys, amb intenses rèpliques en els dies posteriors i temperatures gèlides que han dificultat les labors de rescat de supervivents sota els enderrocs.

Misión Terremoto Siria y Turquía

Un equip d'especialistes

Amb l'objectiu de donar resposta immediata a aquesta emergència, creem un equip d'avaluació i anàlisi de la catàstrofe, al costat dels especialistes en catàstrofes i emergències internacionals de SAR - SAR NAVARRA, per a realitzar una missió sobre el terreny.

L'ajuda mèdica i sanitària és fonamental per a atendre els milers de ferits causats pel terratrèmol. La direcció mèdica de tres hospitals en l'oest de Síria (Aqrabat Hospital, Atmeh Charity Hospital i Al Shifaa Hospital), que actualment estan treballant en unes condicions molt difícils, una situació agreujada per 12 anys de conflicte, ens han llistat les seves necessitats mèdiques més urgents.

Per això, arrenquem una campanya de recaptació activa i aliances amb xarxes hospitalàries en el territori nacional, per a aconseguir fons que es destinaran íntegrament a aquests centres sanitaris, incloent-hi aparells mèdics i material fungible i ortopèdic.

Gràcies a l'aliança amb Solidaire, en col·laboració amb l'Associació de Suport al Poble Sirià, un primer vol amb 23 tones d'ajuda humanitària, equips d'electromedicina i material sanitari va aterrar en Adana, (Turquia) per a ser traslladat posteriorment per Sham Al Jair, la nostra contrapart a Síria, als hospitals afectats objecte d'aquesta missió, en el nord-oest del país.

A la deriva, al Mediterrani o sota els
enderrocs en un terratrèmol, les víctimes
sempre són les persones més vulnerables.

Misión Terremoto Siria y Turquía

Ajudar ara, i demà

Les nostres accions van dirigides a la segona fase de l'emergència, centrada en l'atenció mèdica i sanitària de ferits i persones en estat de vulnerabilitat, amb temperatures gèlides i l'encara insuficient ajuda humanitària en algunes zones afectades pel sisme i de difícil accés pel conflicte vigent.

Com sempre, la missió serà possible gràcies a la col·laboració amb altres organitzacions de la societat civil.

Misión Terremoto Siria y Turquía

Compromesos a estar on sigui necessari

Una vegada més, reiterem que la nostra missió principal és protegir la vida de les persones en situació de vulnerabilitat en mar i en terra. Per aquesta raó, activem els nostres recursos per a donar resposta immediata en aquesta catàstrofe humanitària. Ho fem amb tu i gràcies a persones com tu, perquè som éssers humans i és part de la nostra naturalesa.

Et necessiten

Ajuda'ns a salvar vides a la zona més afectada pel terratrèmol de Síria. El teu suport és vital.

Dona ara

Subscriu-te

Et mantindrem al dia del que fem