Nou corredor humanitari: #EmergènciaUcraïna

Ja són més de 2,3 milions de persones les que han fugit de la guerra d'Ucraïna des que es va iniciar la invasió per part de Rússia fa més de dues setmanes. Un èxode de persones que s'ha convertit en l’emergència humanitària més gran a Europa des de la II Guerra Mundial. Per aquest motiu, entitats de la societat civil ens hem unit en una cadena solidària per organitzar un corredor humanitari aeri.

Nou corredor humanitari: #EmergènciaUcraïna

Gràcies a l'aliança estratègica entre Open Arms i Solidaire i la col·laboració de diferents entitats d'acollida que brinden espais i famílies, el passat dissabte 12 es va enlairar el primer vol humanitari d'aquest corredor, des de Varsòvia (Polònia). Un Boeing 787-8 Dreamliner amb destinació a Barcelona i Madrid amb 222 persones vulnerables a bord, entre les quals hi havia persones d'edat avançada, famílies, dones i nens majoritàriament, que van ser traslladades al costat de les seves famílies o als seus espais d’acollida al destí.

Des de fa uns dies Open Arms s'ha fet càrrec de la coordinació logística d'emergència a la zona metropolitana de Barcelona per l'enviament terrestre de material sanitari d'emergència, productes de primera necessitat i aliments, sota la coordinació de l'ambaixada d'Ucraïna a Espanya i en col·laboració amb diferents entitats. Diversos camions han arribat ja al seu destí, tant a llocs a l'interior d'Ucraïna com a ciutats properes a la frontera i se seguiran fent arribar camions en els propers dies per pal·liar, en la mesura de les nostres possibilitats, les mancances de la població civil, la més afectada per aquest conflicte.

Però els atacs indiscriminats de Rússia no cessen i ens cal seguir donant el nostre suport als més vulnerables en aquesta emergència. Per això, us demanem que ens ajudeu a col·laborar al màxim a #EmergenciaUcrania. Hem obert una pàgina destinada exclusivament a aquesta missió on podeu sumar-vos-hi.

https://www.openarms.es/ayudaucrania/

Comptem amb tu per protegir les seves vides.

Subscriu-te

Et mantindrem al dia del que fem