#EmergènciaUcraïna

Guerra a Ucraïna

La devastadora invasió d'Ucraïna per part de l'exèrcit rus ha obligat més de 4,5 milions de persones a deixar el país a la recerca de refugi, convertint-se en l'èxode forçós de persones i l’emergència humanitària més gran a Europa des de la II Guerra Mundial.

Amb l'objectiu de donar resposta immediata a l'emergència, a causa de l'ús indiscriminat de violència contra la població civil ucraïnesa, Open Arms ha establert una base operativa amb un equip desplaçat a Varsòvia (Polònia) i ha engegat, en temps rècord, diferents accions de protecció a les persones més vulnerables, en col·laboració amb altres entitats de la societat civil.

 

Nou corredor humanitari aeri

Protegir la vida dels més vulnerables sempre serà la missió d'Open Arms. En aquests moments que la població ucraïnesa ha esdevingut l'objectiu indiscriminat de ferotges atacs armats i pateix les conseqüències amb milers de baixes, la postura d'Open Arms és més ferma que mai.

Des del passat 12 de març de 2022 vam coordinar una operació d'evacuació aèria amb 5 vols humanitaris, fins ara des de Varsòvia (Polònia) destí Barcelona, ​​Madrid i Roma, on hem pogut protegir en llocs d'acollida més de 1150 persones refugiades, majoritàriament persones d'edat avançada i mares amb nens i nenes petits. Aquesta operació continua oberta.

Tot això gràcies a l'aliança estratègica entre Open Arms i Solidaire, organització dirigida per Enrique Piñeyro, que posa a disposició un avió Boeing 787-8 Dreamliner per fer els vols humanitaris, en col·laboració amb Fundació DKV Integralia, Fundació Pro style, Ergo Hestia i Audax Renovables i diferents entitats d'acollida com l'Ajuntament de Guissona, el Convent de Santa Clara o els Missatgers de la Pau entre d'altres. Posem les nostres forces, experiència en emergències i recursos per ajudar les víctimes del conflicte a Ucraïna.

Coordinació logística terrestre

A més d'aquests vols, Open Arms està a càrrec de la coordinació logística d'emergència a la zona metropolitana de Barcelona per l’enviament terrestre de material sanitari, productes de primera necessitat i aliments per a la població civil ucraïnesa, sota la coordinació del Consolat General d'Ucraïna a Barcelona.

Les últimes setmanes, 20 camions amb més de 300 tones d'ajuda humanitària de primera necessitat com medicines, menjar, estris d'higiene i roba ja han arribat a territori ucraïnès per ajudar a alleujar la situació de la població civil atrapada al país. I els enviaments segueixen vigents.

Estem on se'ns necessita

Reiterem una vegada més que la nostra missió és protegir la vida, defensar els drets, la dignitat i la seguretat de tot ésser humà. Esperem que aquesta tràgica guerra, que ha obligat milions de persones a traslladar-se, sigui una oportunitat per repensar les polítiques migratòries europees i per afirmar, d'una vegada per totes, que les vides són totes iguals i han de ser igualment protegides.

Ayuda Ucrania

#EmergènciaUcraïna

Per a ajudar a aconseguir recursos per a #EmergènciaUcraïna hem creat una pàgina destinada exclusivament a aquesta missió:

Dona ara

Médicos para Ucrania

Doctors for Ukraine

Open Arms llença una iniciativa per reclutar personal sanitari i oferir assistència mèdica gratuïta a la població ucraïnesa, atenent consultes relacionades amb salut.

Descobreix més

Subscriu-te

Et mantindrem al dia del que fem