Emergència en el terratrèmol de Síria: Primer vol humanitari amb material sanitari organitzat per Open Arms

Amb l'objectiu d'ajudar en la terrible emergència humanitària causada pel devastador terratrèmol del 6 de febrer que va afectar profundament Turquia i el Nord-oest de Síria, un equip liderat per Open Arms ha entregat 24 tones d'ajuda humanitària, equips d'electromedicina i material sanitari a tres hospitals a les ciutats d'Afrin i Jinderes, situades al Nord-oest de Síria.

Emergència en el terratrèmol de Síria: Primer vol humanitari amb material sanitari organitzat per Open Arms

Durant les hores posteriors al sisme, un equip d'Open Arms i SAR Navarra (ONG especialitzada en emergències i catàstrofes) es va desplaçar, en missió d'anàlisi i avaluació (EDAN), a les zones més afectades al nord-oest de Síria, un lloc controlat per grups opositors al règim de Baixar al-Àssad i castigat per dotze anys de guerra.

La pitjor catàstrofe natural que ha patit la regió en més d'un segle

L'equip va ser testimoni de la desolació més absoluta i de l'abandonament de la comunitat internacional en els dies posteriors al terratrèmol.

Per això, i fruit de l'aliança estratègica amb l'organització Solidaire, en col·laboració amb SAR-Navarra i l'Associació de Suport al Poble Sirià, vam realitzar un primer vol humanitari a la zona amb 24 tones d'ajuda humanitària, a més d'equips d'electromedicina, materials fungibles, ortopèdics i sanitaris.

Seguint les peticions urgents dels hospitals Aqrabat Hospital, Al-Shifaa Hospital i Atmeh Charity Hospital, situats a les zones sirianes més afectades pel sisme, hem lliurat als seus equips mèdics equips sanitaris com ecògrafs i instruments per a intervencions quirúrgiques, entre altres materials.

Ens traslladem al campament de persones refugiades a Jinderes, que acull milers de persones que s'han quedat sense llar i ara viuen en tendes de campanya, on hem lliurat estris de primera necessitat (kits de cuina i menjar) a més de 500 famílies.

Aquesta ha estat la primera d'una sèrie d'accions que es preveu que es duguin a terme pròximament i ha estat possible gràcies a totes les persones que us heu involucrat en aquesta emergència.

Considerant que les conseqüències d'aquest tràgic terratrèmol seguiran durant molt de temps, planegem efectuar diversos vols en les pròximes setmanes. Per això, el teu suport és vital per poder salvar vides en aquesta emergència humanitària.

 

Ajuda'ns a salvar vides a Síria.

DONA

Subscriu-te

Et mantindrem al dia del que fem