La Missió 107 a bord l'Open Arms, que va salpar del port de Barcelona la nit de Nadal, conclou amb l'alegria de saber que la vida de 115 persones, entre les quals diverses nenes i nens i dones embarassades, ja no està en perill.

 

Cadascuna de les 115 persones de països d'origen com Somàlia, Camerun, Bangla Desh, Eritrea, Sudan, Etiòpia, Marroc, Algèria i Síria, entre d'altres, que hem rescatat, i a les quals hem tornat la dignitat a bord del nostre vell remolcador, tindran l'oportunitat d'iniciar una nova vida en pau, i noves oportunitats lluny de les situacions d'abús, pobresa i conflicte de les quals fugien.

Aquesta missió ha estat il·luminada pel somriure de la Mariam, una nena del Camerun que va emprendre sola un llarg viatge cap a Europa per retrobar-se amb el pare i la mare, i els ulls riallers de l'Amala, un nadó de 18 mesos de vida rescatada en alta mar d’una precària embarcació de ferro als braços de la seva mare, la Hadiya, una jove malienca embarassada de 2 mesos.

 

Tot això ha estat possible gràcies al suport de persones com tu, que amb la teva generositat ens permets tirar endavant la nostra tasca i seguir ferms amb el nostre compromís: no deixar cap vida a la deriva.

Actualment l'Open Arms és al port italià de Salern, preparant-se per salpar els propers dies en una nova missió, la Missió 108, a la Mediterrània central.

 

Recordem que l'any 2023 més de 2.756 persones han perdut la vida ofegades a la Mediterrània mentre intentaven arribar a les costes europees. Sense la presència de les organitzacions humanitàries que som al mar, actuant de vegades en reemplaçament de les institucions, les vides humanes perdudes al fons del mar seran encara més.

 

Continuem denunciant l'estratègia del govern italià d'assignar ports de desembarcament significativament més distants dels disponibles, allargant innecessàriament el patiment de les persones a bord. Això constitueix un flagrant incompliment deliberat de la Llei del Mar i els Convenis Internacionals, que estableixen que els nàufrags han de ser desembarcats al port segur més proper.

 

Si salvar vides és un delicte, no hi ha millor moment perquè t'uneixis a la nostra banda.

Subscriu-te

Et mantindrem al dia del que fem