Open Arms llença "No miris cap a una altra banda"

Aquest estiu milions de persones gaudiran de les vacances a les platges del Mediterrani, al mateix mar que la inacció deliberada de la Unió Europea ha convertit en un mur d'aigua salada que sentencia a mort els més vulnerables.


Per aquesta raó presentem No miris cap a una altra banda, una iniciativa d'Open Arms signada pel col·lectiu creatiu PutosModernos, per denunciar de forma directa la tragèdia que viu diàriament la Mediterrània.

Open Arms llença

Perquè la crueltat mata però la passivitat social davant d’aquesta, també. Des del 2014, almenys 24.305 persones han mort i desaparegut al Mediterrani intentant assolir el continent europeu, segons l'Organització Internacional per a les Migracions (OIM). Però el nombre és molt més gran, ja que, segons la mateixa font, els cossos d'almenys dues terceres parts de les persones que desapareixen al mar no poden ser recuperats.

 

Seguint amb el nostre compromís amb la protecció de la vida i els drets de totes les persones que es trobin en situació de vulnerabilitat, llancem aquesta acció per sensibilitzar la ciutadania sobre com el mateix mar que ens brinda moments de gaudi de vacances, s'ha convertit en el més letal del planeta.

 

La campanya consisteix en l'enganxada, en platges, de diverses parelles de cartells: un cartell que conté una xifra tràgica amb un segon cartell que, recorrent a la ironia, denuncia la passivitat col·lectiva davant d'aquesta dada. Cadascun dels 2 pòsters remet a 2 dominis webs diferents (disponibles en castellà, català i italià) que rep l'espectador amb un missatge o un altre en funció de la URL introduïda.

 

nomiresparaotrolado.com / miraparaotrolado.com

nomiriscapaunaaltrabanda.cat / miracapaunaaltrabanda.cat

nonguardaredallaltraparte.comguardadaunaltraparte.com

Subscriu-te

Et mantindrem al dia del que fem